nieuws

CBRE: kantooropname stijgt 1,7 procent

Geen categorie

De kantooropname is in 2012 met 1,7 procent op jaarbasis gestegen naar 1.081.000 m2. Bijna de helft (49 procent) komt voor rekening van de vier grote steden. Dat meldt CBRE.

Den Haag en Utrecht lieten stijgingen zien, maar in Rotterdam halveerde de opname. De leegstand is in de vier grote steden stabiel, met een gemiddeld percentage van 15,2. De centrale zakendistricten, binnensteden en locaties rond Schiphol liggen relatief goed in de markt.

Het beleggingsvolume in kantoren steeg in 2012 met 5,9 procent op jaarbasis naar 1,2 miljard euro. Die toename was te danken aan de verkoop voor 425 miljoen euro van de High Tech Campus in Eindhoven, die overigens ook veel bedrijfsruimte omvat. Daarna viel er weinig meer te beleven, met een kantoorbeleggingsvolume van 207 miljoen euro in de tweede helft van het jaar. Geen enkel kantoorpand verwisselde de laatste zes maanden van 2012 van eigenaar voor meer dan 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel