nieuws

Capital Value ingenomen met versoepeling regelgeving

Geen categorie

Capital Value toont zich ‘ingenomen’ met het voornemen van het kabinet om de voorwaarden te versoepelen om corporatiewoningen te verkopen aan bewoners en beleggers.

Capital Value ingenomen met versoepeling regelgeving

Capital Value presenteerde op 11 februari nog een onderzoek waaruit blijkt dat beleggers circa twee miljard euro beschikbaar hebben voor de aankoop van huurwoningen.

Daarnaast geeft een groeiend aantal (54 procent) van de corporaties aan complexgewijs te willen verkopen. De aangepaste regelgeving zal van toepassing zijn op woningen in het geliberaliseerde danwel te liberaliseren segment. In het onderzoek van Capital Value gaf 64 procent van de corporaties aan dat versoepeling van de regelgeving noodzakelijk was om complexgewijze verkoop mogelijk te maken.

Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘Wij voeren al jaren een pleidooi bij het ministerie om complexgewijze verkoop tussen corporaties en beleggers mogelijk te maken. De versoepeling zou kunnen betekenen dat een deel van het beschikbare investeringsvolume kan worden aangewend om corporatiebezit te kopen. Beleggers kunnen corporaties hiermee een impuls geven om nieuwe investeringen toch door te laten gaan.’

Marijn Snijders, directeur Capital Value: ‘In de voorgestelde versoepeling van de regelgeving wordt nu een koppeling gemaakt naar de actuele waarde. Dit is essentieel voor corporaties om op marktconforme wijze complexgewijs te kunnen verkopen. Wel adviseren wij corporaties gedoseerd te verkopen om de markt niet te verstoren.’

Reageer op dit artikel