nieuws

Bouwfonds koppelt nieuwbouw met Funda

Geen categorie

Bouwfonds Ontwikkeling gaat zorgen voor een koppeling van het nieuwbouwaanbod met woningsite Funda.nl. Op 31 januari hebben Bouwfonds Ontwikkeling en de vier grootste kantoorautomatiseerders in de makelaarsbranche daartoe een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Daarmee lijkt Bouwfonds de impasse te willen doorbreken die is ontstaan tussen Niki.nl en NVM/Funda.nl. Naar verwachting is deze nieuwbouwkoppeling voor de zomer beschikbaar voor alle NVM-makelaars. Bouwfonds heeft samenwerking gezocht met Realworks, Goes & Roos, Yes-co en OMA. Woninginformatie afkomstig van ontwikkelaars van nieuwbouwprojecten kan binnenkort automatisch worden doorgezet naar NVM-makelaars, met een optie voor automatische doorplaatsing op Funda.

‘Met deze nieuwbouwkoppeling hoeven makelaars informatie over nieuwbouwprojecten niet langer handmatig in te voeren. Dit verlaagt de werklasten voor zowel makelaars als projectontwikkelaars en garandeert juiste en volledige content op de website. Ook andere automatiseerders en ontwikkelaars die met NVM-makelaars werken, worden uitgenodigd de koppeling te gaan gebruiken’, aldus Bouwfonds.

Vooralsnog is Niki.nl het platform voor nieuwbouwwoningen. De online-plaatsing van nieuwbouwwoningen zorgt echter al vier jaar voor onenigheid tussen Niki/Landelijk Nieuwbouw Platform en NVM/Funda. In 2010 sloten Niki, NVB, Neprom, Funda en NVM een intentieovereenkomst tot samenwerking. November 2011 stemden NVM-leden hier tegen. De NVM-leden wilden Funda niet openstellen voor projectontwikkelaars en niet-NVM-leden. De onmin werd nog groter nadat de NVM in augustus 2012 NVM-makelaar Team Makelaar uit Breda sommeerde zijn nieuwbouwprojecten van Funda.nl af te halen.

Reageer op dit artikel