nieuws

Blok: Geen hoop op verdere uitstel hypotheek

Geen categorie

Het overzetten van een aflossingsvrije naar een afbetalende hypotheek, moet uiterlijk op 31 maart geregeld zijn. Minister Stef Blok kan geen zicht bieden op nog eens uitstel van de slottermijn, liet hij gisteren via een woordvoerster weten. De Vereniging Eigen Huis had daarom gevraagd.

De bewindsman wil rust op de hypotheekmarkt en wijst erop dat de termijn al eens is uitgesteld, van 31 december vorig jaar tot 31 maart nu. Het overzetten hoeft op 31 maart nog niet helemaal formeel afgehandeld zijn, aldus het ministerie, maar klant en bank moeten het wel al samen eens zijn over hoe ze de lening verder voortzetten.

‘Dat is jammer. Je ontneemt mensen nu iedere kans om hun hypotheek aan te passen’, zegt Hans André de la Porte van Eigen Huis in een reactie. Veel mensen hadden volgens hem hun zorgen over de hypotheek willen bespreken met hun bank, maar de hypotheekverstrekkers hebben hiervoor onvoldoende capaciteit. Daarom vroeg de vereniging om drie maanden extra uitstel.

Reageer op dit artikel