nieuws

BAM verwerft voor 22 miljoen opdrachten in Zwitserland

Geen categorie

BAM Swiss heeft nieuwe opdrachten verworven met een gezamenlijke waarde van ruim 22 miljoen euro, zo’n CHF 30 miljoen. BAM Swiss is de dochteronderneming waarmee Koninklijke BAM Groep sinds 2012 actief is op de Zwitserse bouwmarkt.

BAM verwerft voor 22 miljoen opdrachten in Zwitserland

Priora Generalunternehmung AG verleende BAM Swiss opdracht voor de ruwbouw van woon- en winkelcomplex Werk 3 in Winterthur, ten noorden van Zürich, vlakbij de Duitse grens. Het betreft 211 huurwoningen in het centrum van de stad op het terrein van een voormalige locomotievenfabriek (Sulzer-Areal). Het complex is ontworpen door Beat Rothen Architektur en voldoet aan zeer hoge energieprestatienormen (Minergie). Priora treedt op namens Swica, Winterthur, en Swisscanto Asset Management AG, Zürich. BAM Swiss zal het project begin 2015 opleveren.

De tweede opdracht omvat de renovatie van elektrotechnische installaties en bouwkundige verbeteringen van legerkazerne 3 in Bülach, eveneens nabij Zürich. Dit doet ze in opdracht van de vastgoeddivisie van de Zwitserse militaire inkooporganisatie Armasuisse. BAM Swiss zal de werkzaamheden eind 2013 voltooien.

Ook zal BAM Swiss in het nabijgelegen Embrach een school voor voortgezet onderwijs – Oberstufenschulhaus Hungerbühl – renoveren. Het project omvat ook het aardbevingbestendig maken van het gebouw en het verbeteren van de energieprestatie. BAM Swiss werkt inmiddels aan het ontwerp en gaat medio 2013 op locatie beginnen met de bouw. Het project is medio 2014 gereed. In het centrum van Basel werkt BAM Swiss in opdracht van investeringsmaatschappij ProWinko aan een woon- en winkelpand. BAM Swiss zal de werkzaamheden medio 2013 afronden.

Reageer op dit artikel