nieuws

‘Alleen ondernemerschap helpt vastgoedbranche’

Geen categorie

Vastgoedprofessionals beseffen steeds beter dat zij hun werkwijze moeten veranderen om te overleven. Ze zien de noodzaak om weer te gaan ondernemen. Dat concludeert de website spacemakers.nl uit gesprekken met architecten, bouwers, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en corporaties.

De markpartijen concluderen dat de gunstige omstandigheden van de afgelopen decennia voorlopig niet meer terugkeren. Ook stellen ze vast dat het Rijk niet de helpende hand biedt.

Veel professionals beseffen dat zij zelf de initiatieven moeten nemen, maar hebben nog geen duidelijk beeld welke weg ze in moeten slaan. Volgens Rob Keijzer, uitgever van spacemakers.nl,  zijn er kansen genoeg juist doordat de overheid zich terugtrekt. Hij noemt de zorg, energiebesparing en -productie, het verzilveren van de vele bottom-up initiatieven en het optimaliseren van bouwconcepten. Ook het leefbaar houden van steden, dorpen en gebouwen biedt de sector volgens hem kansen. ‘De branche moet laten zien dat ze betaalbare oplossingen heeft voor de knelpunten in de maatschappij.

De website wil de sector helpen met het vinden van deze nieuwe kansen, stelt Keijzer: ‘We signaleren de trends en benoemen de kansen. En we inspireren vastgoedprofessionals om anders te gaan denken. Omdat het tientallen jaren goed ging met de branche zijn we het ondernemen wellicht verleerd. Nu hebben we het weer nodig om het tij te keren.’ Spacemakers wil dat doen met een internetplatform, een gratis nieuwsbrief en via berichten op Facebook, Twitter en LinkedIn, ook bereikbaar vanaf tablets en smartphones.

Reageer op dit artikel