nieuws

Vertrouwen groeit bij Europese vastgoedbeleggers

Geen categorie

Europese vastgoedbeleggers willen in 2013 aanmerkelijk meer investeren dan in 2012. Dat meldt de Duitse vermogensbeheerder Union Investment op basis van zijn Investment Climate Index.

Vertrouwen groeit bij Europese vastgoedbeleggers

Voor het eerst in drie jaar stijgen tegelijkertijd de indices in de grootste drie West-Europese markten. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk klimmen ongeveer een punt naar 67,9 en 64,9, Frankrijk vijf punten naar 64,2. Daarnaast gelden Polen, Turkije en Ierland als vastgoedmarkten met positieve vooruitzichten.

De eurocrisis maakt coreproducten populairder, gelooft 85 procent van de ondervraagden. Tegelijkertijd groeit echter de bereidheid om risico’s te nemen. Investeerders uit het Verenigd Koninkrijk zoeken naar hogere rendementen, in Frankrijk en Duitsland groeit de bereidheid van beleggers om veiligheid als criterium los te laten. De 165 ondervraagde professionals uit de drie landen geloven dat economische vooruitzichten van Europa zijn verbeterd: 30 procent verwacht een Europese recessie, tegen 42 procent een half jaar geleden. Destijds zag 12 procent de ineenstorting van de euro als reële mogelijkheid, nu nog maar 3 procent.

Reageer op dit artikel