nieuws

Goodman levert 820.000 m2 aan distributiecentra op

Geen categorie

De logistieke vastgoedonderneming Goodman Group leverde afgelopen jaar 820.000 m2 logistiek vastgoed op in continentaal Europa, tegen 500.000 m2 in 2011. Er werd in 2012 voor 850.000 m2 aan nieuwe huurcontracten afgesloten.

Dat meldt de Australische onderneming. Het betreft 26 opgeleverde projecten in zes verschillende Europese landen. Een kwart van de opgeleverde meters was voorverhuurd aan e-commerceklanten, waaronder twee logistieke centra voor Amazon in Duitsland. Dat land is de grootste logistieke vastgoedmarkt voor e-commerce van Europa, zowel als het gaat om beleggingsvolume als nieuwe ontwikkelingen.

Bij oplevering is het merendeel van de nieuwe projecten onderbracht in het zogeheten Goodman European Logistics Fund (GELF). Het property en asset management van 1,8 miljard euro grote fonds is in handen van Goodman. De portefeuille bestaat thans uit 93 objecten in elf verschillende landen. Een grote aandeelhouder is de Nederlandse pensioenbeheerder APG. De bezettingsgraad bedraagt 98 procent. In totaal heeft Goodman 4 miljoen vierkante meter onder beheer aan logistiek vastgoed in continentaal Europa.

Vorig jaar kondigde het bedrijf aan dat het in Scandinavië wil uitbreiden in samenwerking met het in Stockholm gevestigde Svensk Fastighetsfond.

Reageer op dit artikel