nieuws

Fiod legt beslag op bijna 95 panden

Geen categorie

De Fiod heeft dinsdag (29 januari) in een strafrechtelijk onderzoek beslag gelegd op 95 panden in Rotterdam en omstreken. De panden vertegenwoordigen een totale waarde van 4,5 miljoen euro.

De Fiod hield een 42-jarige man uit Rotterdam en een 43-jarige vrouw aan op verdenking van witwassen van ongeveer 1 miljoen euro. Het vermoeden bestaat dat de verdachten zwart geld hadden ondergebracht op geheime bankrekeningen in Zwitserland en in beleggingsportefeuilles in Londen.

De aanhoudingen en beslagleggingen zijn onderdeel van een groot onderzoek naar verdachten, die via op Guernsey gevestigde vennootschappen (trusts), grote geldbedragen hebben ondergebracht in het buitenland in onder meer Zwitserland en Luxemburg. De constructie is bedacht om er vermoedelijk in Nederland geen belasting over hoeven te betalen. Op 25 oktober 2011 hield de Fiod al negen verdachten aan in dit onderzoek, zij zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De administratie die toen in beslag is genomen, leverde twee nieuwe verdachten op, die nu zijn aangehouden voor verhoor.

De woningen van beide verdachten zijn doorzocht. Omdat misdaad niet mag lonen, is er zo veel mogelijk beslag gelegd. Behalve administratie en onroerend goed zijn ook sieraden en een klein geldbedrag in beslag genomen.

Reageer op dit artikel