nieuws

Duitsland bouwt meer woningen dan nodig is

Geen categorie

In Duitsland zijn het afgelopen jaar meer woningen gebouwd dan nodig is. Het aantal bouwvergunningen steeg in 2012 vergeleken met het voorgaande jaar met 7,4 procent tot 245.000, terwijl de vraag naar nieuwbouw slechts 193.000 woningen bedroeg.

Duitsland bouwt meer woningen dan nodig is

Het aantal bouwvergunningen steeg in 2012 vergeleken met het voorgaande jaar met 7,4 procent tot 245.000, terwijl de vraag naar nieuwbouw slechts 193.000 woningen bedroeg. Dat meldden Duitse media dinsdag. Minister Peter Ramsauer (Volkshuisvesting) ziet in de cijfers desondanks een goed signaal aan huurders, eigenaren en de vastgoedsector. Omdat in de grote steden de huren stijgen, is het volgens hem zaak dat er meer wordt gebouwd in stedelijke centra. Dat vergroot de keuze en heeft een dempend effect op de huren.

Reageer op dit artikel