nieuws

Blok garandeert renteaftrek nieuwbouw

Geen categorie

De bouwrente blijft gewoon aftrekbaar onder de nieuwe hypotheekwetgeving die op 1 januari van kracht werd. Dat zei minister Stef Blok van Wonen dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van de VVD.

Blok garandeert renteaftrek nieuwbouw

Er was onduidelijkheid ontstaan of de bouwrente voor nieuwbouwwoningen met de nieuwe wetgeving nog aftrekbaar zou zijn.

Het gaat dan om de rente die wordt betaald over de periode tussen het aangaan van de koopovereenkomst met een projectontwikkelaar en het tekenen van de koop- en hypotheekakte bij de notaris. De nieuwe regels zijn volgens Blok iets te gehaast gemaakt na het Lenteakkoord. Op verzoek van de VVD en PvdA gaat de minister de wetgeving nog eens doorpluizen op mogelijke lacunes.

Bij ‘de eerstvolgende mogelijkheid’ zal hij de wet aanpassen, beloofde hij de Tweede Kamer. De Telegraaf berichtte afgelopen weekend over deze lacune. Blok heeft in de Tweede Kamer vanwege de meerderheid van VVD en PvdA weinig te duchten. In de Eerste Kamer heeft het kabinet geen meerderheid. De CDA-fractie heeft nog een appeltje met Blok te schillen omdat hij ondanks de CDA-bezwaren de aflossingsplicht van nieuwe hypotheken ongemoeid laat. Steun van de Eerste Kamer voor de verhuurderheffing kan nog wel eens lastig worden, liet de CDA-fractie doorschemeren.

Reageer op dit artikel