nieuws

BAM bouwt drie scholen in Duitsland

Geen categorie

De Duitse tak van bouwbedrijf BAM kreeg opdracht voor de bouw van drie onderwijsgebouwen voor een hogeschool in Düsseldorf. Daarmee is een bedrag gemoeid van 54 miljoen euro.

Daarnaast heeft ingenieursdochter Wayss & Freytag een opdracht binnengehaald ter waarde van 8 miljoen euro voor de aanleg van een toegangsweg tot het campusterrein.

Dat heeft BAM woensdag bekendgemaakt. De Fachhochschule Düsseldorf is met 7.000 studenten een van de grootste hogescholen in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. BAM bouwt voor de onderwijsinstelling twee faculteitsgebouwen, met collegezalen, studieruimten, opnamestudio’s en sportfaciliteiten, en een servicegebouw dat onder meer plaats biedt aan een mensa en een bistro. De werkzaamheden beginnen binnenkort. BAM verwacht medio 2014 de gebouwen op te leveren.

Reageer op dit artikel