nieuws

Weenahuis Rotterdam wordt Holiday Inn Express

Geen categorie

Het kantoorgebouw het Weenahuis in Rotterdam van bijna 7.000 m2 wordt omgebouwd tot een Holiday Inn Express hotel met 174 kamers. Dat zijn eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance en The Vincent Hotel Groep/Dutch Hotel-partners (TVHG) overeengekomen, meldt Colliers in een persbericht. TVHG zegt binnenkort nog meer overeenkomsten bekend te maken in Den Haag, Utrecht en Arnhem. Colliers is vastgoedadviseur van The Vincent Hotel Groep/Dutch Hotel-partners.

Weenahuis Rotterdam wordt Holiday Inn Express

De partijen hebben een huurcontract afgesloten voor 25 jaar voor het gebouw aan het Weena 117. Deze zomer begint de uitvoering, de opening is voor eind dit jaar gepland. Syntrus Achmea sloot in februari een soortgelijke deal met TVHG voor een leeg kantoor in Amsterdam-Buitenveldert. TVHG heeft vorig jaar al Holiday Inn Express-hotels geopend op Schiphol en bij station Amsterdam-Sloterdijk. Volgens TVHG is een dergelijk hotel in Rotterdam hard nodig, omdat de Maasstad volgens de groep een gebrek heeft aan internationale budgethotels.

Mulderblauw architecten is in Rotterdam verantwoordelijk voor het hotelontwerp. Interstate Hotels & Resorts zal het hotel gaan managen namens TVHG. Colliers International adviseerde The Vincent Hotel Groep/Dutch Hotel Partners bij deze transactie. Jones Lang LaSalle begeleidde Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels