nieuws

Steeds meer steun voor aanpassing renteaftrek

Geen categorie

Begin 2012 bleek uit onderzoek van USP Marketing Consultancy dat 60 procent van de woningbezitters in Nederland tegen aanpassing van de huidige hypotheekrenteaftrek was. Ruim een half jaar later, vlak voor de verkiezingen, blijkt nog 38 procent daadwerkelijk tegen een dergelijke ingreep te zijn.

Steeds meer steun voor aanpassing renteaftrek

De continue nieuwsstroom rondom de discussie lijkt te hebben bijgedragen aan het inzicht dat er iets moet gebeuren. USP onderzocht begin september welke maatregel volgens Nederlandse woningbezitters de meest gewenste is. Ruim de helft (55 procent) van de Nederlandse woningbezitters vindt dat het huidige hypotheekrentestelsel dient te worden aangepast. Een geleidelijke aanpassing heeft de voorkeur van driekwart van de voorstanders. In dat geval zou eerst een beperking moeten gelden in de aftrekmogelijkheden voor nieuwe hypotheken. Met name kiezers die vandaag van plan zijn op D66 (84 procent) of de PvdA (74 procent) te stemmen, blijken voor aanpassing te zijn. Onder de VVD-stemmers is slechts 56 procent voor aanpassing van de huidige regels.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels