nieuws

Huurachterstand groot probleem

Geen categorie

Ruim de helft van de huurders en verhuurders kampt met problemen rond de betaling en inning van de huur. Dat blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, marktleider op het gebied van particuliere woningverhuur. Aanleiding van het onderzoek is de vraag of de economische recessie tot huurachterstanden leidt.

Huurachterstand groot probleem

Het onderzoek is het afgelopen half jaar verricht onder 738 huurders en verhuurders. Van de ondervraagden antwoordde 53,6 procent dat zij het afgelopen half jaar weleens problemen hebben gehad met het betalen of ontvangen van de huur. Dit probleem is bij bijna één op de drie ondervraagden (28,9 procent) opgelost doordat de huur alsnog is betaald, bij 7,2 procent van de gevallen heeft dit ertoe geleid dat de huurder uit de woning is gezet. Sinds midden februari zit de Nederlandse economie volgens het CBS weer in een recessie. Consumenten hebben hierdoor minder te besteden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels