Aberdeen overschrijdt de miljard-grens

Aberdeen overschrijdt de miljard-grens

Aberdeen European Balanced Property Fund heeft de symbolische grens van één miljard euro overschreden.

Het vastgoedfonds behaalde deze mijlpaal nadat het zijn grootste acquisitie tot nu toe deed: een investering van 98 euro miljoen in Torre Auditori, een monumentaal multi-let kantoorgebouw op een centrale locatie in Barcelona.

Het Aberdeen European Balanced Property Fund is een open-end kernfonds dat speciaal is ontworpen voor institutionele beleggers die willen beleggen in winkels, kantoren, logistiek, en vastgoed voor gemengd gebruik in de eurozone. De strategie van het fonds richt zich op beleggen in en beheren van individuele activa voor de lange termijn, terwijl het tegelijkertijd buitensporige risico's vermijdt.

Dankzij deze strategie slaagde het fonds erin om sinds de start in 2006 de MSCI IPD Pan-European Property Funds Index met meer dan twee procent per jaar te verslaan. Het behaalde een stabiel nettorendement van 4,4 procent, aanzienlijk meer dan het benchmarkrendement van 2,6 procent over de afgelopen vijf jaar.

'Dit is een mooie mijlpaal om te bereiken. Het fonds is zeer defensief gepositioneerd met een goed gediversifieerde portefeuille, lage leverage, een minimale leegstand en lange lease-overeenkomsten. In het beleggingsproces wordt elke afzonderlijke aanwinst beoordeeld op zijn eigen specifieke kwaliteiten. Tegelijkertijd letten we erop dat het fonds goed gespreid is over verschillende sectoren en landen', aldus Gert-Jan Kapiteyn, fondsbeheerder van het Aberdeen European Balanced Property Fund.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.