Hudson's Bay lijdt zwaar verlies in Nederland

Hudson's Bay lijdt zwaar verlies in Nederland

Warenhuis Hudson's Bay (HBC) staat er beroerd voor. De nieuwe directie maakt zich grote zorgen over de zware investeringen in ons land en de achterblijvende omzetten.

Dat schrijft De Telegraaf 12 december 2018. De krant heeft interne stukken waaruit blijkt dat de dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien. Een ontslagronde wordt niet uitgesloten.

Een woordvoerster van Hudson’s Bay in Nederland zegt tegen de krant dat er nu weinig te vertellen valt. 'Dat er iets gaat gebeuren is duidelijk, maar de nieuwe eigenaren moeten nog besluiten nemen', aldus de woordvoerster.

Eerder bleek al dat de warenhuisketen wereldwijd diep in de rode cijfers is beland in het derde kwartaal 2018.

Voor zestien panden in ons land heeft Hudson's Bay langlopende huurcontracten gesloten. De kans dat de filialen in Amstelveen en Utrecht niet geopend worden is dan ook klein.

De Europese tak van HBC, waaronder de dertien Nederlandse winkels vallen, is net gefuseerd met het Duitse warenhuis Karstadt, dat eigendom is van retailbedrijf Signa van de Oostenrijkse miljardair René Benko. Signa heeft de meerderheid van de aandelen van het fusiebedrijf in handen, Hudson’s Bay een minderheid.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.