'Hogere taxatiewaarde met zonne-energie'

'Hogere taxatiewaarde met zonne-energie'
Whitepaper zonnecoalitie

Het aanbrengen van zonnepanelen op grootzakelijk vastgoed leidt tot hogere bezettingsgraden en dus tot hogere taxatiewaarden.

Dat meldt de Zoncoalitie bij de publicatie van het whitepaper Met SDE+ naar rendementsoptimalisatie van uw vastgoed. In het document wordt aandacht besteed aan de projectvoorbereiding, de structuren die allemaal mogelijk zijn en de kansen die SDE+-subsidies bieden voor vastgoedeigenaren.

'Elk groot dak zonder zonne-energie is een gemiste kans', stelt de Zoncoalitie. 'Door vastgoed te voorzien van zonnepanelen leveren eigenaren van grootzakelijk vastgoed een aanzienlijke bijdrage aan de energietransitie. De praktijk wijst uit dat vastgoed hierdoor tevens een hogere huurwaarde en bezettingsgraad oplevert. Het is evident dat de taxatiewaarde hierdoor stijgt. Bovendien levert SDE+ subsidie een investering in zonnepanelen een aantrekkelijk rendement.'

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.