'Nederland en Duitsland strijden om Tesla-fabriek'

'Nederland en Duitsland strijden om Tesla-fabriek'
De operatie van Tesla in Tilburg

Nederland en Duitsland zijn de belangrijkste kandidaten voor de nieuwe Europese Tesla-fabriek.

Dat meldt The Wall Street Journal. De Telegraaf schrijft op basis van berichtgeving van de Belgische zakenkrant De Tijd dat ook Vlaanderen nog in de race zou zijn. Onze zuiderburen zouden nog steeds op de shortlist staan bij Tesla om mogelijk in de leegstaande Opel-fabriek bij de Antwerpse haven neer te strijken.

Eerder deze maand maakte de bouwer van elektrische auto's uit Silicon Valley al bekend ook een assemblagefabriek te willen bouwen in China.

Nederland gooit hoge ogen voor de bouw van de nieuwe Europese fabriek.  In een logistiek complex in Tilburg van de Britse vastgoedonderneming Segro worden al enige jaren Tesla's geassembleerd en gebruiksklaar gemaakt voor de Europese markt. In Amsterdam Zuidoost is het Europese hoofdkwartier gevestigd.  Noord-Brabant en Limburg beschikken over veel toeleveranciers aan de automobielindustrie. Bedoeling is dat in de nieuwe Europese  'gigafactory' ook de accu's voor de Tesla's worden gemaakt.

Het bedrijf van Elon Musk worstelt in de VS met grote productieproblemen en verkeert financieel in steeds moeilijker vaarwater.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.