Hans Struijk Fietsen failliet

Hans Struijk Fietsen failliet
Hans Struijk-winkel The Globe Den Haag

Hans Struijk Fietsen is failliet verklaard. De zestien fietsenwinkels blijven voorlopig open.

Rechtbank Oost-Brabant heeft het faillissement op 2 juli uitgesproken, blijkt uit de op 3 juli gepubliceerde uitspraak. Een week kreeg het bedrijf uitstel van betaling. Pogingen de afgelopen weken om de winkels van de keten te verkopen, zijn mislukt. Hans Struijk Fietsen is onderdeel van het Belgische Fiets. Door slechte resultaten en hoge kosten van een te snelle expansie trekt Fiets zich terug op de Vlaamse thuismarkt. De Nederlandse keten werd in de verkoop gedaan.

Als curator is Reinoud van Oeijen uit Eindhoven aangesteld. De meeste winkels bevinden zich in de Randstad, met een focus op regio Haaglanden en Amsterdam. Naast de zestien winkels valt ook fietswinkel Jan Kooij 2 Wielers in Nijmegen onder het bankroet. De winkels werden het afgelopen half jaar steeds leger, omdat er vrijwel geen nieuwe artikelen meer ingekocht konden worden. De winkels blijven voorlopig over, het UWV betaalt het personeel. De curator zet in op een doorstart van zoveel mogelijk winkels.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.