Omvang ASR Hypotheekfonds al 1 miljard

Omvang ASR Hypotheekfonds al 1 miljard
hypotheken

ASR Hypotheekfonds heeft de afgelopen twaalf maanden ruim 1 miljard euro inleg aangetrokken van institutionele beleggers. Op termijn streeft het fonds naar een omvang van enkele miljarden.

Dat laat ASR Vermogensbeheer weten. Het in juni 2017 opgerichte fonds belegt in Nederlandse woninghypotheken. Tot nu toe zijn dertig pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensfondsen in het ASR-fonds gestapt. In het ASR Hypotheekfonds worden nieuw af te sluiten ASR WelThuis-hypotheken ondergebracht. Participanten kunnen kiezen uit twee subfondsen: een fonds met hypotheken met NHG-garantie en een fonds met hypotheken zonder NHG-garantie.

Op deze manier kunnen beleggers zelf de gewenste risico-rendement verhouding kiezen. ASR heeft tientallen jaren ervaring met het verstrekken van hypotheken. In 2017 heeft ASR voor 1,9 miljard euro WelThuis-hypotheken verstrekt. De verzekeraar heeft voor meer dan 8 miljard euro aan hypotheken op de balans staan. ASR draagt zelf zorg voor het acceptatieproces en het betalingsbeheer van de portefeuille.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.