Winst en omzet Colliers omhoog

Winst en omzet Colliers omhoog
Colliers International

Colliers International heeft in de EMEA-regio een omzet over het eerste kwartaal gerealiseerd van 115,7 miljoen dollar. Dat is een stijging van 11 procent op basis van lokale valuta ten opzichte van een jaar eerder.

In het eerste kwartaal van 2017 lag de omzet in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika nog op 90,8 miljoen dollar. Wereldwijd heeft de vastgoedadviseur 18 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet over het eerste kwartaal bedroeg 552,5 miljoen dollar, een stijging van 18 procent in dollars en 14 procent in lokale valuta ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De gecorrigeerde ebitda was 36,1 milljoen dollar, een stijging van 16 procent (14 procent in lokale valuta). Jay S. Hennick, chairman en ceo van Colliers International, zegt in een toelichting op de resultaten: ‘Colliers is 2018 sterk gestart door een combinatie van overnames en bestaande activiteiten. We hebben een goedgevulde pijplijn bij alle service lines en verwachten stabiele tot positieve omstandigheden in de meeste belangrijke markten.’

‘We hebben in totaal vijf overnames afgerond, twee in Noord- en Zuid-Amerika, twee in Europa en één in Azië - met een investering van meer dan 100 miljoen dollar. De afgelopen maand hebben we ook onze doorlopende kredietfaciliteiten vergroot, waardoor we de komende vijf jaar extra groeicapaciteit hebben. Met onze sterke balans, zorgvuldige en strategische investeringen gaan we door met het uitbreiden van Colliers International in 2018 en daarna.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.