De Voogd richt Vastgoed.com op

De Voogd richt Vastgoed.com op
Kantoor Vastgoed.com aan Paleisstraat 2B in Den Haag

Erik de Voogd heeft hypotheekverstrekker Vastgoed.com opgericht. Eerder ontwikkelde hij de zogeheten Vastgoedtool en Assets.nl.

Banken hebben volgens De Voogd beperkte mogelijkheden voor (ver)bouwfinancieringen. 'Vastgoedbeleggers wijken hiervoor nu uit naar vermogende particulieren via hun netwerk of naar partijen als DCMF. Vastgoed.com financiert projecten tot 1,5 miljoen euro en hanteert naast de afsluit- en exit fee een rente 0,5 procent per maand.' Volgens Erik de Voogd is dit scherper dan de tarieven die nu in de markt worden aangeboden. Vastgoed.com heeft reeds de eerste aanvragen in behandeling genomen.

Assets.nl heeft veel klanten die panden kopen, verbouwen en daarna weer verkopen of aanhouden als belegging. Deze projecten zal Vastgoed.com financieren, verklaart De Voogd. 'Door het beperkte aanbod aan beleggingspanden en de concurrentie onder de vastgoedbeleggers is het belangrijk dat onze klanten snel kunnen beslissen. Door de aanwezige kennis van Assets.nl en de big data van de vastgoedtool binnen 24 uur aangeven of er mogelijkheden zijn en binnen een week ontvangt de klant de benodigde financiering.' Het bedrijf is gevestigd aan Paleisstraat 2B in Den Haag.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.