Obligatiehouders Unibail achter overname Westfield

Obligatiehouders Unibail achter overname Westfield
Westfield Milan moet na 2021 zijn opgeleverd

Meer dan 99 procent van de obligatiehouders van Unibail-Rodamco schaart zich achter de overname van de Australische branchegenoot Westfield.

Dat schrijft het in Amsterdam en Parijs genoteerde winkelvastgoedfonds. Het gaat om de zogenoemde 2014 Ornane- en 2015 Ornane-houders. Samen zijn ze goed voor een financiering van bijna 1 miljard euro. Door hun fiat blijven de converteerbare obligatieleningen ook na de overname bestaan.

Bovendien kunnen de obligatiehouders rekenen op een fee van respectievelijk 0,25 procent (2014 Ornane) en 3 procent (2015 Ornane) van de nominale waarde van hun obligatie wanneer de overname van Westfield definitief is. De aandeelhouders van Unibail-Rodamco zullen hun oordeel over de beoogde overname op 17 mei vellen tijdens aandeelhoudersvergadering. Ook de beleggers in Westfield moeten nog akkoord gaan. Niet alle Westfield-aandeelhouders staan te springen om de overnamedeal.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.