NSI verlaagt leenkosten aanzienlijk

NSI verlaagt leenkosten aanzienlijk

Dankzij een herfinanciering met een bankenconsortium heeft NSI zijn leenkosten verlaagd naar 1,9 procent van 2,3 procent eerder. Het bankenconsortium bestaat uit ABN Amro, Belfius, Deutsche Bank, ING en Rabobank.

Dat schrijft de beursgenoteerde vastgoedbelegger in een persbericht. NSI heeft ook de looptijd van zijn kredietfaciliteit verlengd van 3,1 naar 5,5 jaar per eind december 2017. Het gaat om twee leningen van in totaal 480 miljoen euro. De zogeheten termijnlening is verlaagd naar 180 miljoen euro en de zogenaamde revolving credit facilities verhoogd naar 300 miljoen euro, beide met een looptijd tot april 2023.

Deze financiering stelt NSI onder meer in staat om op flexibelere wijze vastgoed te kopen. Per eind maart heeft de vastgoedportefeuille van NSI een beleningsgraad van 37,2 procent. NSI is hierbij geadviseerd door Axeco Corporate Finance en NautaDutilh.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.