Personeel woningcorporatie houdt prikactie

Personeel woningcorporatie houdt prikactie

Medewerkers van acht Limburgse woningcorporaties gaan donderdag uit protest zwerfvuil opruimen. De 'prikactie' vormt de opmaat tot een grote landelijke actiedag op 27 maart voor een betere cao, melden CNV Vakmensen en de FNV.

De ongeveer zestig actievoerders gaan tussen 14.00 en 15.30 uur zwerfvuil rondom het Corneliusplein in Heerlen opruimen. 'We willen de bewoners in Heerlen liefst niet dwarszitten met ons diepgravende meningsverschil met de werkgever’ zegt bestuurder Robbim Heins van CNV Vakmensen.

Dat zal op 27 maart volgens Heins anders zijn, als de landelijke actiedag in het Beatrixtheater in Utrecht plaatsvindt. 'De lekkende kraan, de klemmende deur, de rammelende stortbak, het moet op 27 maart allemaal helaas maar even wachten', aldus Heins.

De bonden eisen een loonsverhoging van 2 procent over vorig jaar en in totaal 3,5 procent over dit jaar. Ook willen ze meer maatregelen om de werkdruk te verlagen en stellen ze een zogenoemde generatiepact-regeling voor, waarbij oudere werknemers minder gaan werken ten gunste van jonge, nieuwe collega’s.

Vastgoedprofessionals voelen zich ondanks loonstijgingen eerder onder- dan overbetaald. Dat blijkt uit het vorige maand gepubliceerde salary survey 2018 van Vastgoedmarkt en Berenschot.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.