Colliers ziet omzet met een vijfde groeien

Colliers ziet omzet met een vijfde groeien
Colliers International

Colliers International heeft in het vierde kwartaal van 2017 27 procent meer omzet geboekt dan in dezelfde periode in 2016. De jaaromzet over 2017 is met 20 procent toegenomen in vergelijking met 2016.

CEO Jay Hennick van Colliers International schrijft de omzetgroei toe aan een combinatie van overnames en autonome groei. 'Onze sterke balans biedt voldoende ruimte om verdere groei te kunnen financieren. Zo investeren we in technologie. Daarnaast draagt de belangrijke acquisitie in Scandinavië bij aan stabiele vooruitzichten voor 2018. We blijven op schema om ons ambitieuze vijfjarenplan te realiseren en onze omvang in 2020 te verdubbelen.'

Eerder maakte het bedrijf bekend de Finse vastgoedbeheerder Ovenia Group over te nemen. In de laatste twaalf maanden genereerde Ovenia een omzet van meer dan 50 miljoen dollar. De naam Ovenia werd direct in heel Finland veranderd in Colliers International.

De jaaromzet over 2017 kwam uit op 2,28 miljard dollar. De gecorrigeerde Ebitda bedroeg 242,3 miljoen, een groei van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In Europa boekte Colliers een omzet in 2017 van 521,3 miljoen dollar, een groei van 9 procent (in lokale valuta) in vergelijking met 2016. De gecorrigeerde Ebitda bedroeg 69,4 miljoen euro, goed voor een toename met 24 procent.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.