Met name vrijstaande woningen waren populair in december. Er werden 14,1 procent meer van dat type woningen verkocht. Het aantal verkochte appartementen daalde met 1,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ten opzichte van november was bij alle woningtypes sprake van een stijging.

Zeeuwen verkochten 23,1 procent meer woningen dan in december 2016. In vrijwel alle andere provincies steeg het aantal verkochte woningen ook. Alleen Noord-Holland en Utrecht gingen tegen de trend in met dalingen van respectievelijk 2,7 procent en 5,8 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 4,8 procent toe op jaarbasis naar 40.184. Vergeleken met november was er sprake van een stijging met bijna 36 procent. Het aantal executieveilingen in de laatste maand van het jaar zakte met bijna 40 procent ten opzichte van december 2016, tot 108.