Christie's International boekt recordcijfers

Christie's International boekt recordcijfers
Koningin Astrid Boulevard 48, Noordwijk

De Nederlandse verkoopportefeuille van Christie's International Real Estate doorbrak in de derde week van januari 2018 de grens van één miljard euro, 24 procent boven het cijfer van diezelfde periode in 2017.

'De woningmarkt in het topsegment is weer volop in beweging', zegt managing partner Leslie de Ruiter van Christies's International. Motor achter de krachtige groei is de combinatie van lage rente, fors aantrekkende economie en het vertrouwen in de markt. In de Nederlandse woningmarkt trekt nu ook het topsegment sterk aan. De Ruiter: 'Ondernemers durven weer te investeren, niet alleen in hun bedrijf maar zeker ook in een droomhuis'.

Niet alleen bij het aanbod, ook aan de verkoopkant werden records verbroken. 'In 2017 verkochten wij meer dan 2 huizen per week in het topsegment met een gemiddelde prijs van 2.388.000 euro, een stijging van 20 procent', zegt partner Hans Veenhuijsen. Ook werd voor het tweede jaar op een rij de hoogste verkooptransactie van Nederland gerealiseerd, een huis van 11 miljoen euro in Noordwijk. In 2016 betrof dat nog het 1.440 m2 grote penthouse in project Pontsteiger in Amsterdam, een spraakmakende verkoop aan horecatycoon Won Yip.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.