nieuws

Forse winst Eurocastle op Italiaans vastgoedbelang

Financieel

Eurocastle Investment heeft zijn 27-procentsbelang in het Italiaanse vastgoedfonds Fund Investment III verkocht voor 20,9 miljoen euro.

Forse winst Eurocastle op Italiaans vastgoedbelang

Dat maakte het aan Euronext Amsterdam genoteerde fonds vastgoedfonds vrijdag 17 februari voorbeurs bekend. Het bedrag komt overeen met 0,35 euro per aandeel. Eurocastle ontving eerder al 7,8 miljoen euro uit de fondsinvestering. Daarmee komt de totale winst van de op Guernsey gevestigde onderneming uit op 18 miljoen euro, ofwel een effectief rendement van 137 procent.
Het aandeel Eurocastle Investment opende aanvankelijk 6 procent hoger op 8,88 euro maar viel daarna terug naar 8,39 euro. Eurocastle investeert in Duits commercieel vastgoed, Italiaanse (niet-presterende) vastgoedleningen en Europees schuldpapier met vastgoed als onderpand.

Reageer op dit artikel