nieuws

Arcona Capital breidt flink uit in Nederland

Financieel

Arcona Capital heeft een overeenkomst getekend met Steenwell Beheer/AE Beheer (Steenwell) inzake de overname van het beheer van tien beleggingsfondsen met commercieel vastgoed in Nederland.

Dat meldt Arcona Capital, een onafhankelijk vastgoed- en fundmanager. De vastgoedonderneming, met vestigingen in Deventer, München, Praag en Warschau, heeft ook GLS Facilities overgenomen. Dit bedrijf verleent technisch vastgoedbeheer aan de Steenwell-fondsen en derden. 

De Steenwell-fondsen zijn eigenaar van 14 moderne panden door heel Nederland met een totale waarde van circa 70 miljoen euro. 47 procent van de waarde van het vastgoed is gelegen in de Randstad,. De huidige bezettingsgraad is ongeveer 95 procent. 

Guy Barker, directeur van Arcona Capital, licht het strategische belang van deze acquisitie nader toe. ‘Met het platform dat we met deze deal aankopen kan Arcona Capital nu volledig fonds-, asset- en vastgoedmanagement aanbieden in Nederland, Duitsland en Midden Europa. Het aantal investeerders is hiermee verder uitgebreid met circa 850 beleggers en ons beheerd vermogen is gestegen met circa 20 procent tot 400 miljoen euro. Wij denken dat de timing nu goed is om in Nederlands commercieel vastgoed een positie te nemen en zien mogelijkheden voor gelijksoortige overnames.’

Reageer op dit artikel