nieuws

Annexum rondt herfinanciering met GreenOak af

Financieel

Vastgoedvermogensbeheerder Annexum is erin geslaagd om een deel van zijn kantoren en winkelportefeuille te herfinancieren. De voormalige financier wenste de leningen niet te verlengen en Annexum heeft een DPO (Discounted Pay-Off) uitonderhandeld op uiteindelijk 47 miljoen euro.

Dat meldt het Amsterdamse vastgoedbedrijf. De DPO is gerealiseerd door twee assets uit de portefeuille te verkopen en het restant te herfinancieren bij GreenOak. GreenOak is een financier die zich richt op value-add vastgoed en is voornamelijk actief in West-Europa met daarbij een sterke focus op de Nederlandse vastgoedmarkt. De portefeuille is opgebouwd uit zes verschillende fondsen bestaande uit acht kantoren en vier winkelpanden verdeeld over tien steden in Nederland. De portefeuille heeft een totale vloeroppervlakte van 53.500 m2, een leegstand van 15 procent en genereert gezamenlijk voor circa 5 miljoen euro aan bruto huurinkomsten. De huurcontracten hebben een gemiddelde looptijd van 3,5 jaar. 

Annexum werd juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff en GreenOak door Van Doorne. Andere betrokken adviseurs tijdens het herfinancieringsproces waren CBRE, PwC en BOAG.

Reageer op dit artikel