nieuws

Ambitieus EY zoekt nieuwe overnamekandidaten

Financieel

De overnames van financieel adviseur Montesquieu en data-analysebedrijf i3 passen in het streven van EY om in de Nederlandse vastgoedmarkt toonaangevend te zijn met een breed aanbod van adviesdiensten onder één dak. ‘We liggen met onze groeidoelstelling mooi op koers’, stelt Wiebe Brink, als managing partner verantwoordelijk voor vastgoed. Nieuwe acquisities zitten in de pen.

Toen belastingadviseur Wiebe Brink twee jaar geleden aantrad als managing partner van de Real Estate, Hospitality & Construction Group bij EY in Utrecht kreeg hij een aantal duidelijke opdrachten mee. Het vergroten van zichtbaarheid in alle segmenten van de vastgoedmarkt, het initiëren van nieuwe adviesdiensten die inspelen op trends in de vastgoedmarkt, en als resultante groei. Groei in cliënten en (daarmee) in omzet.

Brink zegt het ‘volste vertrouwen’ te hebben dat EY in 2020 in de Nederlandse vastgoedmarkt ook daadwerkelijk wordt gezien als dé multidisciplinaire vastgoedadviseur. ‘Wij horen nog te vaak dat men ons als accountant of als fiscalist kent, maar niet als partij die bijvoorbeeld het volledige projectmanagement van een transformatietraject kan coördineren.’

Brink geeft leiding aan de 250 accountants, notarissen, juristen en strategische vastgoedadviseurs die dagelijks vrijwel continu bezig zijn met vastgoedvraagstukken. Twee jaar geleden waren dat er ruim 200.

Meer over de ambities van EY in de vastgoedmarkt in het septembernummer dat donderdag verschijnt. 

Reageer op dit artikel