nieuws

WDP verhoogt winstverwachting

Financieel

Logistiek vastgoedbelegger WDP heeft in de eerste helft van dit jaar een netto resultaat geboekt van 48,7 miljoen euro, een stijging met 17,5 procent vergeleken met een jaar eerder. WDP verhoogt zijn resulktaatsverwachting voor heel 2016 van 5,20 tot 5,30 euro per aandeel, een stijging van 9 procent.

WDP verhoogt winstverwachting

Dat meldt het in Brussel en Amsterdam genoteerde vastgoedfonds vrijdag 5 augustus voorbeurs. 

WDP had niet alleen goed nieuws te melden. De bezettingsgraad liep terug van 97,5 procent eind vorig jaar tot 95,9. De hogere leegstand is het gevolg van het het vertrek van de failliete huurder V&D in Nieuwegein. Terwijl de  schuldgraad opliep op naar 57,7 procent,  van 55,7 procent eind 2015.

De reële waarde van de portefeuille bedraagt 2.068,5 miljoen euro in vergelijking met 1.930,0 miljoen euro eind 2015. De intrisieke waarde per aandeel komt uit op  45,2 euro, tegenover 44,9 euro op 31 december 2015.

WDP investeerde  de eerste jaarhelft 170 miljoen euro in de verschillende kernmarkten, vaak een combinatie van acquisities, voorverhuurde nieuwbouwprojecten met nieuwe en bestaande klanten en een verdere uitbouw van het zonnepanelenpark. Hiermee zit WDP volgens topman Joost Uwents goed op schema om de doelstellingen binnen het groeiplan 2016-20 te realiseren. In de eerste jaarhelft van 2016 kon WDP 86.000 m2 aan nieuwbouwprojecten opleveren. Het bedrijf heeft momenteel 210.000 m2 aan projecten in aanbouw ,verspreid over alle landen waarin zij actief is.

De van oosprong Belgische vastgoedonderneming  voegt Luxemburg als kernmarkt aan zijn portefeuille toe. Zo werd een principe-overeenkomst gesloten voor de aankoop van een eerste gebouw met een investeringswaarde van 22 miljoen euro. Ook werd een overeenkomst gesloten in het groothertogdom voor een optie op een grondstuk van negen hectare. met ontwikkelingspotentieel (in functie van voorverhuringen). WDP is daarmee  actief in de hele Benelux.

In verband met  de sterke daling van de lange rente, heeft WDP zijn intrestindekkingen met vervaldatum in 2019-20 al  gedeeltelijk verlengd. Dit levert een lagere schuldlast op per jaar op van omgerekend 7 eurocent per aandeel.

WDP verhoogt de verwachting voor een netto courant resultaat per aandeel voor heel 2016 van 5,20 tot 5,30 euro, een stijging van 9 procent ten opzichte van 2015. Op basis hiervan wordt een dividend voor 2016 vooropgesteld van 4,25 euro bruto (voorheen 4,20 euro) per aandeel.

Reageer op dit artikel