nieuws

Stevige omzetgroei Jumbo en La Place

Financieel

Jumbo Groep Holding heeft in de eerste jaarhelft een consumentenomzet van 3,588 miljard euro behaald, 13,4 procent meer dan in dezelfde periode in 2015. La Place heeft het afgelopen halfjaar op vergelijkbare basis een omzetgroei van 11 procent gerealiseerd.

Dat blijkt uit 23 augustus gepubliceerde halfjaarcijfers van Jumbo, sinds de ondergang van V&D het moederbedrijf van La Place. Winstcijfers geeft Jumbo niet. De autonome groei in de bestaande Jumbo-winkels is gestegen naar 4 procent. Hiermee groeide de omzet van Jumbo aanzienlijk harder dan de markt (+2,4 procent, bron GfK). In de periode januari-juni heeft Jumbo dertig winkels compleet vernieuwd. De tweede jaarhelft gaan nog eens dertig winkels op de schop. Daarnaast zijn honderd extra pick up points geopend naar 266 in totaal.

De supermarktketen investeert dit jaar in totaal ruim 125 miljoen euro, met name in de winkels. Jumbo is ook van plan een nieuw geautomatiseerd landelijk distributiecentrum te ontwikkelen. Een definitief besluit hierover verwacht Jumbo nog dit jaar te nemen. umbo-ceo Frits van Eerd: Het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel is teruggebracht van 925 naar 800 fte. Aan het eind van dit jaar zal naar verwachting het beoogde aantal van 735 fte zijn bereikt.

Ook La Place heeft volgens Jumbo een goed eerste halfjaar achter de rug met een omzetgroei van 11 procent. La Place heeft in het eerste halfjaar zes nieuwe locaties in Nederland geopend; twee restaurants in Duitsland hebben een doorstart gemaakt. Voor het einde van dit jaar zal een deel van de restaurants in de voormalige V&D-vestigingen weer worden geopend. Jumbo verwacht in alle toekomstige warenhuizen van Hudson’s Bay Capital restaurants te kunnen openen. Binnen enkele weken verwacht Jumbo uitsluitsel te kunnen geven. Vooralsnog zijn 1.500  van de voorheen 5.000 medewerkers opnieuw bij La Place in dienst getreden. (MvL)

Reageer op dit artikel