nieuws

Patrizia lanceert pan-Europees logistiek fonds

Financieel

Vastgoedvermogensbeheerder Patrizia lanceert zijn eerste pan-Europese logistieke vastgoedfonds. De eerste objecten ter waarde van 200 miljoen euro in Frankrijk, België, Nederland en Duitsland zijn de afgelopen maanden aangekocht.

Dat meldt het Duitse vastgoedbedrijf. Het logistieke team opereert vanuit Amsterdam. Het team is verantwoordelijk voor de opbouw van de pan-Europese logistieke portefeuille,en wordt daarbij ondersteund door de lokale vestigingen.

Het nieuwe logistieke vastgoedfonds moet een omvang krijgen van 500 miljoen euro. Volgens Roger Peters, managing director van het logistieke team van Patrizia, biedt de logistieke markt in Europa de komende jaren nog veel groeipotentieel nu logistieke dienstverleners en retailbedrijven hun logistieke netwerken optimaliseren mede door de snelle groei van e-commerce.

De acquities zijn gericht op logistieke faciliteiten voor stadsdistributie en conventionele distributiecentra.

Grootste acquisitie tot dusverrre is een 70.000 m2 omvattend distributiecentrum in de regio Parijs. Voorts werd een logistieke faciliteit van 15.000 m2 verworven in Frankfurt.

 

 

Reageer op dit artikel