nieuws

Kleiner verlies voor Bever Holding

Financieel

Bever Holding heeft in de eerste jaarhelft een negatief resultaat vóór belastingen behaald van 859.915 euro. Dat is evenwel beter dan het verlies van 1,412 miljoen euro medio 2015.

Het huidige verlies is volgens het vastgoedfonds het gevolg van negatieve exploitatie uit vastgoed (23.752 euro), nettofinancieringskosten (380.985 euro) en overige lasten (455.178 euro). De vastgoedportefeuille is medio 2016 gewaardeerd op 131,8 miljoen euro. Het eigen vermogen van Bever Holding bedroeg per 30 juni 84,3 miljoen euro op een balanstotaal van 140,1 miljoen. De intrinsieke waarde per aandeel Bever bedraagt 4,94 euro op een beurskoers eind juni van 3,16 euro. Bever heeft volgens de eigen website vijftien vastgoedprojecten in Nederland.

Het fonds van grootaandeelhouder Ronnie van der Putte – bijnaam de Krottenkoning – blijft verwikkeld in controverse. Onlangs meldde Noordwijk dat het 200.000 euro aan verbeurde dwangsommen gaat innen bij het vastgoedfonds. Op acht locaties blijft het fonds volgens de kustgemeente in gebreke. De gemeente Wassenaar liet kort daarop weten dat het Bever gaat dwingen het verwaarloosde rijksmonument Huize Ivicke langs de N44 te renoveren.

Bever herhaalt in zijn halfjaarbericht dat het overleg heeft gevoerd met Noordwijk en met ontwikkelingspartner VolkerWessels over de inhoud en de structuur van ‘duurzame samenwerking’ en er reeds een intentieovereenkomst is getekend voor diverse locaties. De halfjaarcijfers zijn overigens niet gecontroleerd door een externe accountant. (MvL)

Reageer op dit artikel