nieuws

Hurks wederom verliesgevend

Financieel

Hurks Groep heeft in 2015 11,4 miljoen euro verlies geleden. Het is voor het derde jaar op rij dat de Eindhovense bouwer rode cijfers schrijft.

Hurks wederom verliesgevend

Als oorzaak voor het verlies in 2015 noemt Hurks afschrijvingen op Ballast Nedam, het faillissement van Imtech en verliezen op het nieuwe stationsgebouw in Breda, meldt Cobouw.

Het verlies van Hurks was in 2015 kleiner dan een jaar eerder. Toen bedroeg het 21 miljoen euro. De omzet over 2015 daalde in vergelijking met die van een jaar eerder licht, tot 235 miljoen euro. Het eigen vermogen slonk tot 24,8 miljoen en de solvabiliteit daalde tot onder de 30 procent. in 2012 bedroeg die nog 44 procent..

Onze verwachting om in 2015 een positief operationeel resultaat te behalen, werd niet ingelost”, schrijft topman William Bontes in het voorwoord van het jaarverslag. ‘Het verlies op de OV-terminal in Breda ijlde na en het faillissement van Imtech speelde ons parten bij de nieuwbouw van het Royal Cosun Food Technology Center in Dinteloord. Daarnaast zagen we ons geconfronteerd met een laatste afwaardering op ons belang in Ballast Nedam.’

Hurks kon in 2015, net als in 2014, niet voldoen aan de met financiers overeengekomen financiële convenanten. Mede gezien het incidentele karakter en de gunstige toekomstverwachtingen zijn door die financiers zogenoemde waivers verstrekt.

Ondanks de magere cijfers kijkt Bontes met vertrouwen naar de toekomst. De goedgevulde orderportefeuille van 388 miljoen euro maakt dat Hurks voor 2016 een omzetgroei van maar liefst 20 procent voorziet. Die zal voor het grootste deel toe te schrijven zijn aan de aantrekkende woningmarkt en de toenemende opdrachten in met name de Engelse markt. De utiliteitsmarkt laat voor Hurks minder herstel zien.

 

Reageer op dit artikel