nieuws

Geen nieuw onderzoek naar Palm Invest

Financieel

Het onderzoek naar het frauduleuze vastgoedfonds Palm Invest zal niet worden heropend. Curator Evert Baart zegt dat in De Telegraaf naar aanleiding van een eerdere claim van de Stichting Gedupeerden Palm Invest dat een van de hoofdverdachten, fiscalist Paul van L., de dans ontsprongen zou zijn.

Geen nieuw onderzoek naar Palm Invest

De stichting gaat in een advertentie in De Telegraaf diep door het stof vanwege  de beschuldigingen die ze in het radio en tv-programma Eén Vandaag en De Telegraaf op dinsdag 28 juni hebben geuit aan zijn  adres. Volgens de stichting zat Van L. achter de zwendel en zou hij  miljoenen hebben verborgen.

‘Deze beschuldigingen zijn onjuist en ongefundeerd. Er is geen enkele aanwijzing dat Van L. betrokken is bij enig strafbaar feit. De Stichting Gedupeerden Palm Invest had deze beschuldigingen nooit mogen uiten en biedt hiervoor excuses aan’, aldus de stichting in de advertentie. 

Palm Invest was het vastgoedfonds van Danny Klomp en Remco Voortman dat tien jaar geleden zo’n 30 miljoen euro van Nederlandse beleggers in de palmeilanden van Dubai zou investeren maar in werkelijkheid vooral geld stak in het luxe leventje van de twee oprichters zelf. Voormalig vastgoedadvocaat Dion Bartels die een boek schreef over de fraude speelde een belangrijke rol bij de ontmaskering van het tweetal.

Na de arrestatie van Klomp en Voortman viel het fonds om. Van de totale inleg werd slechts 9 miljoen euro teruggevonden.

Reageer op dit artikel