nieuws

Deutsche Hypo financiert Patrizia-woningportfolio

Financieel

Deutsche Hypo heeft voor een door Patrizia beheerd vastgoedbedrijf de aankoop van de Granite-woningportefeuille in Nederland gefinancierd.

Het financieringsvolume bedraagt 68,6 miljoen euro en wordt verstrekt gedurende een periode van tien jaar. De goed gediversifieerde portefeuille bestaat uit 29 woonobjecten met een totaal van 1.275 woningen op 23 locaties in Nederland. Het merendeel van de objecten, die een totale oppervlakte van 107.744 m2 beslaan, is te vinden in de grote steden zoals Amsterdam, Zwolle en Dordrecht. Granite is een Canadese REIT die in 2013 enkele vastgoedportefeuilles in Nederland heeft gekocht.

‘We zijn verheugd om met deze financiering onze goede samenwerking met Patrizia uit te bouwen en onze goed gepositioneerde vastgoedportefeuille in Nederland uit te breiden’, aldus Andreas Pohl, bestuursvoorzitter van Deutsche Hypo. ‘De huizenmarkt in Nederland verkeert momenteel in zeer goede vorm en vertoont een aanhoudend positieve trend. Hiervan zullen we dankzij ons trackrecord en onze goede positie in onze kernmarkt Nederland ook in de toekomst profiteren.’ Patrizia Nederland was niet bereikbaar voor een toelichting. (MvL)

Reageer op dit artikel