nieuws

BAM: management-buy-out Heilijgers afgerond

Financieel

Koninklijke BAM Groep en het management van Heilijgers hebben op 29 augustus definitief overeenstemming bereikt over de verzelfstandiging.

De voorgenomen verkoop werd vorige maand al bekendgemaakt. De BAM-dochter behaalde vorig jaar met ruim honderd medewerkers 40 miljoen euro omzet en een winst voor belastingen van 1 miljoen euro. Het besluit om Heilijgers te verzelfstandigen maakt deel uit van de nieuwe BAM-strategie.

Een aspect daarvan heeft betrekking op het vormgeven van de activiteitenportefeuille (‘Betere dingen doen’). Dit houdt onder meer in dat BAM afscheid neemt van operationele activiteiten, die onvoldoende mogelijkheden bieden om schaalgrootte of differentiatie als kritische succesfactoren te benutten. De verzelfstandiging biedt Heilijgers mogelijkheden voor verdere groei. 

Reageer op dit artikel