nieuws

Nieuw mandaat voor retailfonds Syntrus Achmea

Financieel

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft van Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) een mandaat van 25 miljoen euro ontvangen voor het Achmea Dutch Retail Property Fund. Het pensioenfonds is geadviseerd door Sweco Capital Consultants.

Het mandaat van SPF is de tweede uitbreiding van het retailfonds in dit jaar. In april vergrootte PNO Media zijn belang in het fonds uit van 3,1 miljoen euro naar 50 miljoen euro. Ook PNO Media werd geadviseerd door Sweco Capital Consultants.
Het Achmea Dutch Retail Property Fund belegt op A-locaties in de grote winkelsteden en in goed renderende, dominante winkelcentra. Sinds 2011 presteert het fonds elk jaar beter dan de benchmark, mede dankzij een actief asset managementbeleid. Zo wordt winkelcentrum Makado in Beek (Limburg) ingrijpend vernieuwd en het bezit op de Lijnbaan in Rotterdam flink uitgebreid. Daarnaast zijn elf objecten verkocht, omdat zij minder in de portefeuille pasten.
Over de afgelopen vijf jaar behaalde het retailfonds een rendement van 4,6 procent, aanmerkelijk hoger dan de IPD benchmark die op 3,8 procent uitkwam. Het fonds telt 21 participanten en had ultimo 2015 een belegd vermogen van 674 miljoen euro. Samen met de portefeuilles van haar discretionaire klanten beheert Syntrus Achmea RE&F in totaal 2 miljard euro in winkelvastgoed.

Reageer op dit artikel