nieuws

Lager resultaat Cofinimmo door verwatering

Financieel

Cofinimmo heeft over de eerste helft van 2016 een lager netto resultaat per aandeel geboekt. Het resultaat daalde met 49 eurocent tot 2,86 euro, vooral door verwatering van aandelen .

Dat blijkt uit de donderdag nabeurs gepubliceerde halfjaarcijfers van de Belgische zorgvastgoed-, en kantoren- en cafésbelegger. Cofinimmo, opgericht in 1983, is met een vastgoedportefeuille van 3,23 miljard euro het grootste beursgenoteerde vastgoedfonds van België. In Nederland bezit het Brusselse bedrijf  een zorgportefeuille van circa 100 miljoen euro  en een groot aantal  cafés. Tien jaar geleden lag de focus volledig op kantoren, Brusselse kantoren in het bijzonder, nadien is een diversificatiestrategie ingezet.

De daling van het netto resultaat in de eerste jaarhelft houdt verband met verwatering van aandelen en een aantal eenmalige zaken, meldt het bedrijf. Het aantal aandelen dat deelgerechtigd is in het resultaat steeg van 18,78 miljoen naar 20,98 miljoen. Cofinimmo bevestigt echter de eerder uitgesproken winstverwachting van 5,50 euro voor heel 2016.

De bezettingsgraad van de portefeuille bleef met 94,9 procent stabiel gedurende de verslagperiode. Met 10,2 jaar blijft de resterende looptijd van de huurinkomsten bijzonder lang. De huurinkomsten stegen met 0,2 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar.

In mei verwierf Cofinimmo een zorgcentrum in aanbouw voor dementerende ouderen in het Noord-Brabantse Bavel. Dit project maakt deel uit van vijf ontwikkelingsprojecten waarvoor Cofinimmo in december 2014 een akkoord heeft gesloten met Green Real Estate. 

De aankoopprijs van het terrein en het budget van de werken bedragen 3,4 miljoen euro. De toekomstige instelling zal 22 kamers tellen, verdeeld over een oppervlakte van 2.140 m2 en zal worden uitgebaat door de Nederlandse uitbater Martha Flora. Bij de oplevering van de werken, voorzien begin 2017, zullen Cofinimmo en Martha Flora een ‘dubbel netto’-huurovereenkomst ondertekenen met een looptijd van 20 jaar. De huurprijs zal jaarlijks worden geïndexeerd op basis van de consumentenprijsindex. Het verwachte initiële bruto huurrendement bedraagt 7,9  procent.

Reageer op dit artikel