nieuws

Jaren gevangenisstraf voor directie Centurion

Financieel

Drie voormalige directieleden van het Arnhemse Vastgoedbedrijf Centurion zijn op 20 juli 2016 veroordeeld tot celstraffen tussen drie en vier jaar.

Jaren gevangenisstraf voor directie Centurion

Dat meldt de Gelderlander. Volgens de rechtbank in Almelo heeft het drietal zich schuldig gemaakt aan grootschalige beleggingsfraude met vakantiewoningen in Costa Rica. Volgens justitie was er sprake van een Ponzifraude, een soort piramidespel, waarbij een kleine 700 beleggers voor 26 miljoen euro werden gedupeerd. In totaal is 21 miljoen euro verdwenen.

Voorafgaand aan de uitspraak kreeg een voormalige vriendin van een van de directeuren een taakstraf van 90 uur van de politierechter. De Arnhemse vrouw stond fictief op de loonlijst van Centurion en verdiende bijna twee ton als manager. In werkelijkheid was ze kapster. De vrouw kreeg een werkstraf van 90 uur voor valsheid in geschrifte.

Reageer op dit artikel