nieuws

Grootste klap Brexit voor Londense kantoorbeleggers

Financieel

Vastgoedaandelen met een flinke portefeuille in de Londense kantorenmarkt zulllen volgens de analisten van JP Morgan de hardste klappen krijgen. De koersen van Derwent London, Great Portland, Workspace, Helical Bar, Land Securities en British Land zullen een flinke tik krijgen en mogelijk zelfs het dieptepunt van dit jaar, dat lag in februari (-13 procent), bereiken.

Grootste klap Brexit voor Londense kantoorbeleggers

Die voorspelling doen de vastgoedanalisten van JP Morgen in Londen 24 juni in hun dagelijkse nieuwsbrief naar aanleiding van de komende Brexit. Mogelijk zal Land Securities, een van de grootste en meest liquide Britse vastgoedfondsen, meer dan 18 procent moeten inleveren. Voor defensieve beleggers zijn Duitse woningfondsen, Vonovia in het bijzonder, momenteel de beste keuze.

Volgens JP Morgan zal de Bank of England in reactie op de uitslag van het referendum de rente verlagen. Een rente verlaging met 0,5 procent wordt op termijn zeer wel mogelijk gehouden.

Over de gevolgen op de wat langere termijn voor de directe Britse vastgoedmarkt schetst James Roberts, chef econoom van internationaal vastgoedadviseur Knight Frank een genuanceerd beeld. De Brexit zal de komende weken druk op de vastgoedprijzen leggen vanwege  de verslechterde economische vooruitzichten. Maar  lagere vastgoedprijzen in combinatie met het verzwakte Britse pond zal ook buitenlandse koopjesjagers naar het Verenigd Koninkrijk doen trekken.

Reageer op dit artikel