nieuws

Goede resultaten Segro

Financieel

Ondanks zorgen over de Brexit rapporteert het Britse beursgenoteerde vastgoedbedrijf Segro goede resultaten over de eerste zes maanden van 2016. De netto huurinkomsten groeien op like-for-like basis met 4,1 procent, in de Britse thuismarkt zelfs met 6,2 procent.

Segro ontwikkelt, belegt en beheert semi-industrieel en logistiek vastgoed. In het Verenigd Koninkrijk ligt een zekere nadruk op semi-industrieel (‘light industrial’), op het continent richt het expansieve fonds zich daarentegen vooral op de acquisitie en ontwikkeling van grote logistieke centra. Op het continent daalden de netto huurinkomsten in de eerste jaarhelft met 1 procent, hetgeen vooral veroorzaakt wordt door hogere operationele kosten en huurdalingen bij contractvernieuwingen in Centraal Europa.

In Nederland deed Segro in november 2015 voor het eerst in jaren weer van zich spreken met een grote acquisitie. Het betrof de aankoop van een logistieke portefeuille van 104.000 m2, bestaande uit twee grote logistieke centra in Tilburg en twee kleinere in Den Bosch en Westzaan. Het Britse fonds beschikt in Hoofddorp over een grondpositie voor de ontwikkeling van in totaal 60.000 m2 logistiek.

De waarde van de totale Segro-portefeuille groeide met 1,5 procent tot 5,911 miljard pond. Volgens topman David Sleath is het nog te vroeg om de volledige impact van de Brexit op zijn business te overzien. Desondanks blijft hij optimistisch over de Britse gebruikersmarkt. 

Vergeleken met de overeenkomstige periode vorig jaar stijgt het interim dividend met 4 procent tot 5,2 pence per aandeel.

Reageer op dit artikel