nieuws

FGH Bank verkoopt 650 miljoen aan vastgoedleningen

Financieel

FGH Bank, dochter van Rabobank, heeft een deel van een portefeuille kwalitatief hoogwaardige vastgoedleningen met een totaalwaarde van 650 miljoen euro verkocht aan een grote Nederlandse institutionele belegger. Door de transactie wordt meer financieringsruimte gecreëerd voor nieuwe vastgoedleningen.

FGH Bank verkoopt 650 miljoen aan vastgoedleningen

Voor de institutionele belegger levert de participatie in deze Nederlandse vastgoedfinancieringen een aantrekkelijk rendement op. FGH Bank blijft het aanspreekpunt voor de betrokken leningnemers. Daarnaast blijven de tussen leningnemer en FGH Bank overeengekomen leningvoorwaarden onveranderd van kracht. Deze transactie past binnen de strategie van de toekomstige vastgoedorganisatie Rabo Real Estate Finance om de balans te flexibiliseren vanuit ‘financieel regisseurschap’. 

Reageer op dit artikel