nieuws

Colliers blaakt van optimisme

Financieel

Colliers International Group heeft wereldwijd sterke financiële resultaten gepubliceerd over het tweede kwartaal eindigend op 30 juni 2016. De omzet over het tweede kwartaal was 482,5 miljoen dollar, een toename van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat (ebitda) van de internationaal vastgoedadviseur bedroeg 52,8 miljoen dollar, een stijging van 18 procent. Over het eerste half jaar kwam de omzet uit op 858,6 miljoen dollar, een stijging van 15 procent  ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2015.

De omzet in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika bedroeg in dit tweede kwartaal 117,2 miljoen dollar, tegenover 105,1 miljoen in het voorafgaande jaar, een stijging van 11 procent. De gecorrigeerde ebitda was 17,1 miljoen dollar, versus 17,8 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal vorig jaar, en werd vooral beïnvloed door een combinatie van inkomsten.

De interne groei werd gedreven door sterke activiteiten op het gebied van outsourcing & advisory services, met name projectmanagement.

Topman Jay S. Hennick sprak in een toelichting  van ‘uitstekende’ resultaten ondanks de negatieve invloed van de sterke dollar. Hij toonde zich optimistisch over de toekomst. ‘Met onze strakke groeistrategie, lange track record van succes en sterke financiële balans, is Colliers International beter dan ooit gepositioneerd om te blijven profiteren van groeimogelijkheden en de merknaam van Colliers International en ons wereldwijde platform verder uit te bouwen.’

Reageer op dit artikel