nieuws

‘Amerikaanse renteverhoging mogelijk in december’

Financieel

De Fed zal de Amerikaanse rente op z’n vroegst in december 2016 verhogen. Dat stelt Joachim Fels van de Amerikaanse vermogensbeheerder Pimco in zijn jongste marktbericht.

Fels verwacht dat de Fed de komende maanden erkent dat de Amerikaanse economie het goed doet, en dat de naweeën van de Brexit beperkt blijven. Dit zou aanleiding kunnen zijn voor een renteverhoging. Toch zal voorzitster Janet Yellen zeer voorzichtig blijven over eventuele renteverhogingen, en dat om een scherpe correctie op de aandelenmarkten en een aanzienlijke appreciatie van de dollar te voorkomen, redeneert Fels.  ‘Het zou de kritiek op de Fed alleen maar aanmoedigen, net zoals het protectionistische sentiment van de vermoedelijke republikeinse presidentskandidaat.’ Vandaar dat een eventuele renteverhoging op z’n vroegst pas in december wordt voorzien.

Reageer op dit artikel