nieuws

Parkeergaragefonds binnen een week voltekend

Financieel

De emissie van het begin juni 2016 geïntroduceerde Parking Fund Nederland V was binnen een week voltekend. De belangstelling van beleggers overtrof het aanbod ruimschoots.

Dat maakt de Eindhovense vastgoedvermogensbeheerder bekend. De emissie bedroeg in totaal  12,1 miljoen euro verdeeld over 1.211 participaties van  10.000 euro. Het totale fondsvolume bedraagt  22,6 miljoen euro. Het is het vijfde parkeergaragefonds dat door Holland Immo Group in samenwerking met Reyersen van Buuren werd geplaatst.

 

Het fonds werd op 27 juni 2016 opgericht. Parking Fund Nederland V belegt in drie openbare parkeergarages in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Q-Park en APCOA als huurders. Het betreft de nieuwe parkeergarage Amsteltower aan het Amstelstation in Amsterdam met 171 parkeerplaatsen, de nieuwe parkeergarage Fenixloods I in Katendrecht, Rotterdam met 227 parkeerplaatsen en de bestaande parkeergarage Malieveld in Den Haag met 600 parkeerplaatsen. De parkeergarages zijn verhuurd voor een periode van 15, 20 en 30 jaar.  

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedparticipaties en heeft sinds 2001 in totaal 32 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van 880 miljoen euro. Sinds 2008 is Holland Immo Group actief met het initiëren van Duitse winkelfondsen en is een twaalftal Duitse winkelfondsen met een gezamenlijk investeringsvolume van 300 miljoen euro opgezet. Vanaf eind 2012 werd in samenwerking met Reyersen van Buuren een vijftal parkeergaragefondsen opgezet met een totaal investeringsvolume van  80 miljoen euro. Vanaf 2016 wordt tevens in zorgvastgoed (wonen met zorg) belegd. 

 

Reageer op dit artikel